Categorii

Parteneri

Atitudini

Tipăreşte pagina versiune gata de tipărire Recomandă articolul prin: Send to friend

Diviziile (electorale) din diasporă

La finele celui de-al doilea Război Mondial, Papa Pius al XII-lea a cerut includerea sa în calitate de participant la Conferința de Pace de la Paris, în tabăra aliaților învingători. La auzul acestei solicitări, conducătorul sovietic I. Stalin a reacționat nervos, pe un ton disprețuitor: „Câte divizii are Papa de la Roma...?!”
 

Tipăreşte pagina versiune gata de tipărire Recomandă articolul prin: Send to friend

Participarea diasporei în alegeri – o controversă basarabeană

Peste câteva săptămâni, cetățenii Republicii Moldova sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și exprima opțiunea în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale. Ca de fiecare dată în ultimii ani, un subiect aparte îl va constitui participarea diasporei la scrutin. La fel ca în rândurile trecute, perioada de dinaintea alegerilor este una deosebit de fierbinte și acest lucru nu se referă doar la campania electorală propriu-zisă.

Tipăreşte pagina versiune gata de tipărire Recomandă articolul prin: Send to friend

Ziua Limbii Române – o sărbătoare inexistentă?

imaginea utilizatorului Eugenia Bojoga

Omagiată în imediata proximitate a Zilei Independenţei, Limba noastră cea română de anul acesta a beneficiat de mai multe evenimente cu caracter artistic şi ştiinţific. Cei familiarizaţi cu această sărbătoare, care îi urmăresc evoluţia de la un an la altul, au remarcat faptul că şi de data aceasta comemorarea s-a desfăşurat după acelaşi scenariu: spectacole şi lansări de carte, recitaluri de poezie şi simpozioane ştiinţifice, depuneri de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi pe Aleea Clasicilor.