Contrafort
Fondat in octombrie 1994
Contrafort : 10 (156), octombrie : Fundaţia Allianz (Germania) : : Aviz editurilor din România şi Republica Moldova

Fundaţia Allianz (Germania)

Aviz editurilor din România şi Republica Moldova

Fundaţia Allianz acordă:

Premiul pentru excelenţă în traducere din germană în română, în domeniile: filozofie şi ştiinţe umane

Premiul pentru cel mai bun proiect editorial de traducere din germană în română, în domeniile: filozofie şi ştiinţe umane

Condiţii de participare:

- Premiul  pentru excelenţă în traducere, în valoare de 5000 de euro, se va acorda, pentru prima oară în România, pentru un titlu apărut în intervalul 1.01.2006 -1.02.2008, la o editură înregistrată în România sau Republica Moldova.

- În cazul lucrărilor nepublicate până la 1.02.2008, editura va garanta în scris publicarea lucrării până la 1.06. 2008.

- Alături de 6 exemplare din respectiva traducere, se va ataşa o argumentaţie a editurii şi un CV detaliat al traducătorului, redactat în limba germană sau engleză.

_________________

Premiul  pentru cel mai bun proiect editorial în valoare de 5000 Euro se va acorda unui proiect editorial de anvergură - din România şi Republica Moldova - care, dată fiind complexitatea traducerii, necesită un sprijin financiar extern. Suma este destinată acoperirii costurilor de traducere, precum şi a unei părţi din costurile de producţie.

Condiţii de participare:

Dosarul va trebui să cuprindă: o descriere a proiectului, prezentarea editurii româneşti, dovada achiziţionării dreptului de traducere, CV-ul traducătorului, o mostră de 20 de pagini din traducere. Dosarul va trebui redactat în limba germană sau engleză.

__________________

Termenul de depunere a dosarelor pentru ambele concursuri este 1.02.2008.

Două jurii, formate din specialişti germani şi români, vor analiza dosarele depuse, iar rezultatele jurizării vor fi anunţate până la data de 1.06.2008.

Premiul va fi înmânat câştigătorilor în cadrul unei ceremonii festive, cu ocazia Târgului de Carte - Bookfest 2008.

Documentele se depun la sediul Centrului de Carte Germană, str. Tudor Arghezi 8-10, 2 Bucureşti 020945, tel-fax: 21-311.53.88, e-mail: gruenwald@biz-bukarest.org, contact: Ioana Gruenwald.

1

Inapoi la cuprinsul numarului

Copyright Contrafort S.R.L.
contrafort@moldnet.md (protected by spam filter and blog promotion by blogupp)
Site apărut cu sprijinul Fundaţiei Soros Moldova