Contrafort
Fondat in octombrie 1994
Contrafort : 1-3 (147-149), ianuarie-martie : Cultură şi management cultural în Uniunea Europeană : : Concurs de burse pentru tinerii scriitori din Europa

Cultură şi management cultural în Uniunea Europeană

Concurs de burse pentru tinerii scriitori din Europa

Iniţiativa Central Europeană (Central European Initiative - CEI), în cooperare cu Asociaţia Scriitorilor din Slovenia şi Festivalul Internaţional de Literatură de la Vilenica, anunţă Concursul de burse pentru scriitori rezidenţi în ţările lor de naştere pentru anul 2007. Scopul acestui concurs este acela de a încuraja colaborarea şi promovarea tinerilor scriitori din Europa Centrală, în special din ţările care nu sunt încă membre ale Uniunii Europene. Bursa, în valoare de 5 000 de Euro, se acordă pe o perioadă de trei luni, timp în care câştigătorul va lucra la proiectul anunţat şi va putea locui în orice ţară membră a Iniţiativei Central Europene. Dosarele participanţilor la concurs vor fi apreciate de un juriu internaţional, compus din scriitori din Slovenia, Italia şi Austria. În urma jurizării, trei cei mai bine situaţi candidaţi vor fi invitaţi să participe la cea de-a 22 ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Vilenica, care va avea loc în perioada 5-9 septembrie 2007, în mai multe localităţi din Slovenia. În cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului va fi anunţat şi câştigătorul bursei.

Condiţii de participare

Candidaţii la burse, scriitori, creatori în toate genurile literare, nu trebuie să depăşească vârsta de 35 de ani şi să provină din statele membre CEI, care nu fac parte încă din Uniunea Europeană (Albania, Belarus, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Ucraina).

Dosarul participanţilor la concurs va conţine:

- Formularul de participare completat;

- Biografie în limba engleză (max. 1 800 semne fără spaţii);

- Copia buletinului de identitate sau paşaport: să fie vizibile data şi locul de naştere, cetăţenia;

- Bibliografie în limba engleză (max. 3 600 semne fără spaţii)

- O descriere în limba engleză a proiectului la care se va lucra pe perioada celor 3 luni ale bursei (max. 4 500 semne fără spaţii);

- O scrisoare de recomandare în limba engleză (max. 1 800 semne fără spaţii)

Dosarele incomplete nu vor fi examinate.

Perioada de depunere a dosarelor

Termenul-limită pentru depunerea dosarelor la concurs  -  1 iunie 2007. Dosarul trebuie expediat prin poştă. Vor fi luate în calcul doar dosarele sosite la concurs până în data de 1 iunie 2007, ora 12.00.

 

Adresa unde vor fi trimise dosarele:

Slovene Writers’ Association

(Writer In Residence)

Tomšičeva 12

SI – 1000 Ljubljana

Slovenia

Site-ul CEI: http://www.ceinet.org/home.php

Site-ul Asociaţiei Scriitorilor din Slovenia: http://www.drustvo-dsp.si

Site-ul Festivalului Internaţional de literatură Vilenica: 

http://www.vilenica.si

1

Inapoi la cuprinsul numarului

Copyright Contrafort S.R.L.
contrafort@moldnet.md (protected by spam filter and blog promotion by blogupp)
Site apărut cu sprijinul Fundaţiei Soros Moldova