Categorii

Parteneri

Festivalul de Literatură București-Chișinău -„Două state, o literatură”, ediția a III-a

Tipăreşte pagina versiune gata de tipărire Recomandă articolul prin: Send to friend

Festivalul de Literatură București-Chișinău -„Două state, o literatură”, ediția a III-a

Între 21 și 24 septembrie 2017 în capitala Basarabiei a avut loc Festivalul București-Chișinău sub genericul „Două state, o literatură”, ediția a III-a, la care a participat un grup de scriitori din dreapta Prutului: prof. Mihai Zamfir, Gabriel Chifu (vicepreședinte USR), Răzvan Voncu, Vasile Dan, Gellu Dorian, Sorin Lavric, Ioan Holban, Cornel Ungureanu, Radu Florescu, Ioan Pintea, Simona Vasilache, Nicu Corlat și directorul economic al USR, dna Steluța Pahonțu. Programul manifestației a cuprins lecturi publice și dialoguri cu publicul ale scriitorilor din țară, alături de confrații lor basarabeni, la Universitatea de Stat din Chişinău, Universitatea Liberă Internaţională (ULIM), Biblioteca „Onisifor Ghibu” și Liceul „Spiru Haret”. Colocviul „Spiritul critic în literatura de azi” a luat în dezbatere situaţia revistelor literare şi a criticii de întâmpinare de la Bucureşti şi Chişinău. 
Festivalul a mai cuprins și o deplasare la Soroca. În cadrul maratonului liric desfășurat în incinta străvechii Cetăți, de curând renovate, au fost acordate două premii. Ioan Mânăscurtă a obținut Premiul Filialei Chișinău a Uniunii Scriitorilor din România. 
Premiul „Cea mai frumoasă poezie”, oferit de juriul Festivalului, i-a revenit lui Gabriel Chifu, care și-a donat contravaloarea acestuia (1550 RON) revistei Contrafort, pentru susținerea tinerilor talente. Un gest de prețuire și solidaritate scriitoricească, în vremuri grele, pentru care îi mulțumim din toată inima.
Revista Contrafort